T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Çiğdemtepe Şehit Mehmet Coşkun Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Osman Ülkümen Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri okulumuzu ziyarete gelmişlerdir. Bölümlerimiz rehber öğretmenleri eşliğinde gezdirilerek alan tanıtımları meslek öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri mart ayı etkinlikleri kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafindan okulumuzda Kutadgu Bilig Nesne Tasarım Yarışması düzenlenmiştir. Öğrencilerimizin tasarımları okulumuzda sergilenmiştir. 10/E sınıfından Nizamettin KARADOĞAN'ın yaptığı tasarım okul tarafından birinci seçilmiştir.

Mrt

Kurtuluş Savaşı'nın kilit noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünde tüm şehitlerimizi okulumuz matematik zümresinin hazırladığı programla andık. Bu özel günde duygu yüklü programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

14 Mart Pi Günü dolayısıyla Matematik Öğretmenlerimiz  Dilek DİKEÇ,Gülşen ŞİMŞEK ,Zeynep KOÇ  ve Aişe CEYLAN  tarafından okulumuzda etkinlikler düzenlendi. Pi Günü dolayısıyla 9.sınıf ve 10.sınıf öğrencileri ile pi müziği eşliğinde okul bahçesinde Pİ şekli oluşturuldu. Pi günü  ilgili slayt gösterisi yapıldı.Öğrenciler eğlenceli bir gün geçirdiler. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Pi Günü Kutlu Olsun.

Şbt

Okulumuzda, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım Yöneltme Komisyonu Faaliyetleri kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri öğrencilerine yönelik seminer gerçekleştirildi. 9. sınıflara verilen seminerde Psikolog Hazal Aktaş; okula devam etmenin önemi, okul ve aile, akran zorbalığı konularında sunumunu gerçekleştirdi.

Şbt

Okulumuz Beden Eğitimi Zümresi tarafından hazırlanan sınıflar arası futsal turnuvası başladı.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı' nın başlatmış olduğu Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında geleneksel hale gelecek olan 'Okulumuzda Sinema' etkinliği yapılmış; öğrencilerimize etik, ahlaki ve insani değerler konusunda mesaj veren film izletilmiştir.

Şbt

'Gençlik ve Güvenli Gelecek Projesi' kapsamında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Birimi okulumuz öğrencilerine sunum yaptı.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Dilimizin Zenginlikleri Projesi' nin bu ay konusu Atasözleri ve Deyimler. Türk Dili Edebiyatı Zümresi tarafından hazırlanan pano ve ders içi etkinliklerle okul bünyesinde projeye aktif olarak katılmaya devam ediyoruz.

Şbt

8-10 Şubat 2024 tahihleri arasında ATO Congresium' da yapılan 6. Verimilik ve Teknoloji Fuarı'na Elektrik Bölümü öğrenci ve öğretmenlerimiz, Yenimahalle Gençlik Merkezi'nin misafiri olarak katıldı.

Şbt

"Tüm Öğrencilerimiz Ankara' nın Tarihini ve Kültürünü Yerinde Görecek" sloganıyla başlattığımız "Geleneksel Ankara Gezilerimiz" devam ediyor. Yenimahalle Gençlik Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleşen gezimize 11Atp ve 11B sınıfları, öğretmenlerinin rehberliğinde ve anlatımlarıyla katıldılar. Gezi rotamız Hacı Bayram Camii ve çevresi , Tacettin Sultan Camii ve Dergahı, I. TBMM Binası, Cumhuriyet Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Hamamönü.

Ock

Öğrencilerimiz, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının ilk dönemini düzenlenen törenle karnelerini alarak bitirdiler. Okul birincilerimiz hediyelerini aldılar. Tüm öğrencilerimize katkılarından, saygılarından, başarılarından dolayı teşekkür ediyor iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayında okulumuzda Türk Dili ve Edebiyatı ögretmenleri tarafından, Divanü Lugati't Türk sözlük okumaları,pano hazırlığı ve anlamını bul etkinliği yapılmıştır.

Ock

Okulumuzun davetiyle Küresel Tehditler Karşısında Aile sunumu için sayın Serdar ERYILMAZ okul öğrencileriyle etkileşimli bir program gerçekleştirdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Yenimahalle İlçe Kaymakamı ve beraberindeki heyet okulumuzda Şentepe halkıyla biraraya geldi. Vatandaşların görüş, öneri, isteklerini dinledi.