T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Çiğdemtepe Şehit Mehmet Coşkun Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TANITIM VE TARİHÇE

v  1993-1994 eğitim öğretim yılında açılan okulumuz, halen Ankara ili Yenimahalle İlçesi Çiğdemtepe Mahallesi Selim Caddesi 99 Numarada; dersliklerin ve idarenin bulunduğu ana bina, 2 atölye binası ve spor salonu ile faaliyetini sürdürmektedir. Ayrıca okul sınırları içinde 10 daireli bir lojman binası bulunmaktadır.

v  1996-1997 eğitim öğretim yılında; Elektrik ve Makine Ressamlığı bölümlerini bünyesinde bulunduran TEKNİK LİSEMİZ eğitim öğretime başlamıştır.

v  1998-1999 eğitim öğretim yılında ANADOLU TEKNİK LİSESİ Elektrik Bölümüyle hizmete girmiştir.

v  2006 yılından itibaren Lise Eğitimi 4 yıla çıkarken Bakanlığımızın MEGEP Projesi kapsamında beceriye dayalı modüler öğretim programlarını devreye sokmasıyla kademeli olarak Lise 10. Sınıflardan başlamak üzere mevcut bölümlerimizden Elektrik Bölümü, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanına, Metal işleri Bölümü Metal Teknolojisi Alanına, Mobilya ve Dekorasyon Bölümü ise Ahşap Teknolojisi Alanına dönüştürülmüştür. Makine Teknolojisi altında kalan Makine Ressamlığı Bölümü ise giderek öğrenci sayısının azalması ve geçerliliğini yitirmesi sonucu Okulumuzun teklifi ve Bakanlığımızın onayı ile kademeli olarak kapatılmıştır.

v  2007- 2008 Eğitim Öğretim yılından itibaren Anadolu Teknik Lisemiz Bünyesinde Bilişim Teknolojileri Alanı açılmıştır.

v  2011-2012 2007- 2008 Eğitim Öğretim yılından itibaren Anadolu Teknik Lisemiz Bünyesinde Metal Teknolojisi Alanı açılmıştır.

v  2014-2015 yılından itibaren okulumuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür. 9. Sınıf öğrencilerimiz Anadolu Meslek Lisesi türünde kayıt edilmişlerdir.

v  Okulumuzda bir süre;

Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde            :

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı           :-Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı            :-Mobilya İmalatı

Metal Teknolojisi Alanı                                 :-Kaynakçılık

Teknik Lise  bünyesinde                             :

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı           :-Güvenlik Sistemleri

Anadolu Teknik Lisesi bünyesinde            :

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı           :-Endüstriyel Bakım Onarım

-Güvenlik Sistemleri

Bilişim Teknolojileri Alanı                            -Bilgisayar Teknik Servisi

-WEB Programcılığı

Metal Teknolojisi Alanı                                 :-Kaynakçılık

dalları ile eğitim öğretime devam edilmiştir.

v  2014-2015 Eğitim Öğretim yılından itibaren;

·         Okulumuzun resmi adı, Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda "Çiğdemtepe

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olarak değiştirilmiştir.

·         9. sınıfların "Anadolu Meslek Programı" adı altında kayıtları alınmıştır.

v  2017-2018 Eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzun adı Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 21/07/2017 tarihli ve 11113436 sayılı yazısı ile adı Çiğdemtepe Şehit Mehmet Coşkun Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

v  2018-2019 Eğitim öğretim yılından itibaren okulumuz bünyesinde Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı açılmıştır.

Anadolu Meslek Programı  bünyesinde    :

Bilişim Teknolojileri Alanı                           -Web Programcılığı

-Ağ İşletmenliği

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı           -Endüstriyel Bakım Onarım

- Elektronik Haberleşme

Metal Teknolojisi Alanı                              -Kaynakçılık

-Metal Doğrama

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı            -Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi

-İç Mekan ve Mobilya Ressamlığı

Motorlu Araçlar Teknolojisi                         - Otomotiv Elektromekaniği

Anadolu Teknik Programı bünyesinde     :

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı            -Endüstriyel Bakım Onarım

dalları ile eğitim öğretime devam edilmektedir.

2017-2018 Eğitim öğretim yılında okulumuz metal teknolojisi alanında Erasmus Plus KA102 programı kapsamında öğrencilerimizin Almanya stajını tamamlamışlardır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen N-Obezite yarışmasında Türkiye birinciliğimiz bulunmaktadır.

Tübitak 4006 bilim fuarlarını okulumuzda 3 yıldır başarılı bir şekilde tamamlamaktayız. Ayrıca kurum içerisinde çeşitli sosyal projelerimiz ve yarışmalarımız bulunmaktadır.

Yayın: 16.10.2023 - Güncelleme: 16.10.2023 13:09 - Görüntülenme: 147